Monthly Archives: March 2009

Arash

Tertarik dengan lagu yang didendangkan oleh Arash yang berentak persian hiphop membuatkan aku struggle  search internet utk download album brader ni.  Usaha aku berjaya, bukan setakat the latest album (2008) berjaya aku sedut, malah aku berjaya jugak ‘menyedut’ album brader … Continue reading

Posted in Updates | Tagged , , | 4 Comments

Hanami…

Kalau dah banyak sangat kerja, badan jadi lesu, otak pun jadi batu, dan lidah boleh jadi kelu (yer ker jangg…).  Jadi, jom kita rehat dulu, bersiar-siar di taman sambil menikmati keindahan alam. Almaklumlah la ni tengah musim bunga, rugi kalau … Continue reading

Posted in Updates | Tagged , , , , , | 5 Comments

20-21.03.2009 Onsen ni ikimashita

“Kimochii!!!….sugoku kimochii…!!!”Aku berteriak selepas beberapa minit berada dlm onsen…Member sebelah terus menyapa, “Matto, nani ga kimochii no?..sambil dia gelak kat aku…Dengan suhu air yang agak panas…lebih 50 degrees aku rasa, aku berendam lebih 30 minit dalam satu onsen, kemudian berehat … Continue reading

Posted in Updates | Tagged , , , , | 4 Comments

Takebashi kara Akihabara made

Rugi kalau tak odekake hari ni. Cuaca yang amat cerah, langit membiru (tanpa awan) dan angin yang bertiup shizuka, menjadi faktor utama untuk aku menikmati keindahan alam hari ni.  Plan yang tanpa dirancang, tetapi aku amat puas hati dengan hasilnya. … Continue reading

Posted in Updates | Tagged , , , , , , | 5 Comments

14032009…Home Party

Sekali lagi berparty di rumah Shin-san…Hahaha..almaklumlah rumah dia lawa….security memang padus giler…kali pertama ke rumah Shin, aku masih malu-malu lagi…ala-ala lelaki melayu terakhirlah gamaknya…haha..kali kedua ni…ambik ko, dah tak malu ke dapur dan bukak peti ais, memasak, membasuh (eh..eh..eh..buat part … Continue reading

Posted in Updates | 1 Comment

Marunouchi Area

Hai…bertemu lagi dalam segmen kembara.. (cewah….mengada-ngada erkkk…kekekek). Ahad lepas, sebelum bertemu member, aku berpeluang melawat Marunouchi area (terletaknya Tokyo Station, Imperial Palace, Tokyo International Forum, bla-bla-bla…). Jadi, gambar-gambar kat bawah ni diambil dekat area berkenaan. Nah..ambik korang. Tokyo Station (Minami-guchi)…pihak … Continue reading

Posted in Updates | Tagged , , , , | 2 Comments

Go Kekkon Omedetou Gozaimasu

Kelmarin, adik bongsuku, Shaiful telah selamat diijabkabulkan dengan tunangannya, Nadia pada petang tadi, di Perak (Alhamdulillah dan tahniah).  Hmm, apa yang mak aku maklumkan selepas aku call adik aku tu,  selepas majlis ijabkabul di masjid, menghadiri sedikit jamuan di rumah … Continue reading

Posted in Updates | Tagged , , | 2 Comments