Monthly Archives: July 2008

Maruah

“Betul memalukan!” “Maafkan saya ayah… sa… saya menyesal” “Baru sekarang kau nak cakap….. dlm sejarah keluarga kita tak pernah terjadi camnie.. maner aku nak letak muker aku nie kalau sedara mara kiter sumer tahu… maner hah!!??” Dia hanya tunduk diam … Continue reading

Posted in Updates | Tagged , , , | 2 Comments

Suka hati aku arrr

Hmm..lain macam jer tajuk kat atas tu…biasalah manusia ni..tajuk yang gempak merupakan salah satu tarikan kepada seseorang untuk terus membaca sesuatu artikel. Sama ada artikel itu bagus atau tidak, terpulanglah kepada kemahiran dan kreativiti seseorang penulis tersebut dari segi idea, … Continue reading

Posted in Updates | Tagged , , , , | 4 Comments

Rasakan

For sharing especially to all my academician colleagues. maybe could be used as a sample to make sure that they’re (students) honest or not. Ada dua orang pelajar yang bernama Man dan Min sedang dalam minggu ujian. Suatu pagi sebelum … Continue reading

Posted in Updates | Tagged , , | 1 Comment

Direct Malay Translation

How about when we translate IT terms into malay language? Try to translate this and see what happens… Hardware = barang keras Software = barang lembut Joystick = batang keseronokan Plug & Play = Cucuk dan main Port = lubang … Continue reading

Posted in Updates | Tagged , | 2 Comments

Sumidagawa Hanabi Matsuri

Aha, baru berpeluang utk update blog hari ni…berehat sekejap sebelum berhentam pulas utk menyiapkan phd progress for this week…”senshu wa honto ni taihen deshita yo. demo tanoshiikatta to omoroshirokatta deshita”. Last week (specificnya on saturday, 26072008), aku berpeluang utk bersama-sama … Continue reading

Posted in Updates | Tagged , | Leave a comment

Bertapa

Fuhh!!! sedar tak sedar hampir 2 minggu tak update blog. Semuanya gara-gara kena concentrate dengan case study(yer ker concentrate????…hehehhee). Apa-apa pun, baru lepas balik dari discussion PhD progress dengan supervisor…Perghhh….hampir dua jam dok present dpn supervisor (dua benda kena present, … Continue reading

Posted in Updates | Tagged , | 2 Comments

Karakter manusia berdasarkan kentutnya

Sekadar hiburan dan untuk dikongsi bersama…tak ingat dari mana aku dapat sumber ini. 1. Orang TIDAK JUJUR: Orang yang kalau kentut lalu menyalahkan orang lain. 2. Orang BANGANG: Orang yang menahan kentutnya sampai berjam-jam. 3. Orang BERWAWASAN LUAS: Orang yang … Continue reading

Posted in Updates | Tagged , , | 4 Comments