One track (Larl Larl Buleeya) from the movie called ‘It’s a Wonderful After Life movie’.

Just wanna share with u guys, especially for those are in Tokyo areas and planning to pick up your family or friends at the airport. Firstly, make sure your get the correct information about the airport (either he/she will arrives at Narita Airport or Haneda Airport), if in Narita (which terminal he/she will arrives at), and the expected time arrival.  Actually my friend (let me call him as G) had asked me to follow him to the narita airport for pick up his friend which will arrives at Narita Airport around 3pm, on saturday (last week) from Chicago. I’m agreed and both of us going to the airport at 12 noon. In the car, I’m asking my friend which flight and terminal he will be at. With confident, he told me that his friend (D for short) will arrives at Terminal 2(without mentioning what flight it was). Since the clock is still 2.15pm, we stopping at the Shisui Rest area (in Chiba) and buy Starbucks coffee (I chose Matcha Tea Latte) and then take a look at the information screen for arrival and departure flight at narita airport. While G looking at the information screen, I’m going to the toilet. After that, I’m asking him for the latest information about D’s flight. G keeps telling me that D will arrives at Terminal 2, so, we’re heading to the Terminal 2, Narita airport.

We have to make sure the exact terminal that D will arrives soon, because, even though terminal 1 and terminal 2 are close to each other, if you are driving a car , and to go from terminal 2 to terminal 1 or  from terminal 1 to terminal 2, then you have to go thru the expressway (and for sure you have to pay for JPY350, about 9km for one way) and exit from the expressway to national way, turn back to expressway (another JPY350 and another 9km)…that what happened to us…D arrived at Terminal 1 about 2pm.

I have to blame myself for not re-checking the information at the information screen after G…and of course, it my fault as well..and because of that, D (this is his first time coming to Japan, looks so worried after he has to wait for us almost 2 and half hours (his flight arrived earlier, one hour before 3pm)…very sorry D, and we do…and I feel very sorry for G (when I see his face, he looks so sad and terrible and keep saying sorry to D).

Watchaaa….

[while listening…DJ Markski Remix Song]

Sedar tak sedar, dah lebih 6 bulan aku ‘menceburi’ phd ni…apa progress aku sekarang ni erk?..semakin maju? atau masih blur apa yang nak difokus?…apa2pun, progress report dah pun aku hantar ke unimas penghujung bln 10 lepas.

Aku baru balik jugak dari menghadiri conference di Kitakyushu International Conference Centre, Kokura, Fukuoka dari 27 – 31 Oktober lepas. Agendanya, pada 27 dan 28 menghadiri tutorial dan workshop yang berkaitan dengan “refinement” dan “formal method in education and training” dan seterusnya dari 29-31hb hadir utk conference.

Dari Koganei, aku dan miao menaiki train pukul 5.30 am sehingga ke Kanda Stn, seterusnya bertukar platform utk ke Hamamatsucho Stn. Dari Hamamatsucho, kami berdua menaiki monorail utk ke Haneda Airport dan menemui Fumiko yang sedia menunggu kami berdua kat sana.

Sampai kat Fukuoka Airport(sejam lebih naik flight), kami bertiga menaiki subway utk ke Hakata dan seterusnya menaiki shinkansen (atau bullet train) ke Kokura. Kita org stay kat Kokura Washington Plaza Hotel (bilik hotel di Jepun ni, memang kecik giler, jauh bezanya dengan bilik hotel di Malaysia). Kira oklah, semua kemudahan ada, internet, free breakfast, malah kalau nak tengok XXX pun vending machine disediakan.. (oppss…).

Petang pertama kat Kokura (selepas habis sesi tutorial), aku, miao dan fumiko meninjau2 kawasan sekitar dan sempat ke Kokura Castle, dan seterusnya dinner di restoran yang terkenal dan sedap udonnya.. Jadi, aku pilih “Muki ebi tenpura udon” sebagai menu utk mlm pertama…pergh…memang dahsyat sedapnya (sugoku oishii yo)…

Apa yang menariknya di sana..malam terakhir conference, aku Miao, fumiko serta supervisor dan beberapa peserta yang lain (lepas ni boleh buat research connection dari canada, germany, uk, argentina dan switzerland) sama-sama ke japanese restaurant…”YOSH!!!..Kanpai shimashita yo”..ada yang nak minum sake, sushi,  tenpura-based, nabe, dan mcm2 lagi jenis yang lain..(yang merah-merah tu, aku taburkan serbuk cili…senyum jer fumiko tengok…)

Tamat jer panel session di hari terakhir conference, kami bertiga terus balik ke tokyo menggunakan transport yang sama seperti ketika kami sampai ke kokura dulu..sampai kat apartmen, dlm pukul 6 lebih petang…hmm…terpikir pulak, sempat lagi ni kalau nak ke gym (ohhh…rindunya… 4 malam tak ke sana)..apa lagi, terus berkemas dan ke gym dan menempuh kedinginan yang mencengkam diri sehingga ke tulang sum sum…(macam buat novel ler pulak).