Tag Archives: lawak

Cadangan nama untuk anak-anak berdasarkan bahasa Sanskrit

Aku hasilkan nama2 ni ketika aku tgh ‘blank’…nak disseminate pun tak jadi masalah..cuma nama2 aku hasilkan ni tiada kaitan antara yang masih hidup atau tiada. Ia adalah fiction dan hiburan semata-mata. Muruthu Mudha Nganga – Mulut yang tak dapat ditutup. … Continue reading

Posted in Updates | Tagged , , , | Leave a comment

Senarai filem yang diharamkan oleh FINAS

Hanya hiburan semata-mata.   Filem 1: BERAK KHAS THE MOVIE Filem ini mengisahkan sekumpulan polis yang suka makan rasuah dan suka mengacau anak dara ketua kampung. Kecerempetan polis-polis ini amatlah memalukan sehingga mereka tanpa segan silu melakukan aksi-aksi kurang ajar … Continue reading

Posted in Updates | Tagged , , , , | Leave a comment

Speaking

Aku dapat emel berkaitan satu sketsa seperti di bawah ni. Kalau dah boring tu, memang masanya untuk membaca forwarding email yang diterima. Jadi, aku kongsikan bersama-sama. ———————————————————————————— Seorang anak baru saja tamat pengajiannya di luar negara. Setelah pulang ke Malaysia, … Continue reading

Posted in Updates | Tagged , | Leave a comment

Alasan cuci motosikal lebih baik dari berkhalwat(menarik gak ni)

Sambil-sambil tension atau tengah nak cari idea tu, seronok jugak membaca alasan kenapa cuci motosikal lebih baik dari berkhalwat. Kalau kes mcm aku ni, cuci basikal jer ler. 1. Cuci motosikal boleh dilakukan depan kawan-kawan tanpa merasa malu dan rasa … Continue reading

Posted in Updates | Tagged , , , | 6 Comments

Malunya aku…

Aha…time tension-tension mcm ni, seronok jugak layan artikel lawak seperti yang aku sharekan kat bawah ni. Dapat jugak melonggarkan otot2 yang berkaitan…hahahaha.. ———————————————————————– Saya dilahirkan di dalam sebuah keluarga yang besar. Ibu bapa saya tidaklah sekaya mana tapi masih mampu … Continue reading

Posted in Updates | Tagged , | 6 Comments

Surat Putus Cinta

Aku terima message dari sepupu aku yang berada di Kuching…mati-mati aku ingatkan dia marah kat aku sebab tak contact, rupa-rupanya dia sent satu lawak kat aku….sehinggakan terkeluar air mata sebab tak tahan dengan lawak ni.. Jadi aku nak sharekan sekali … Continue reading

Posted in Updates | Tagged , , | 4 Comments

Nama Orang Jepun

Tak tahan aku menahan gelak apabila terbaca satu artikel berkaitan dengan nama  orang Jepun ni. Kalau sebelum ni, aku pernah kongsikan nama anak-anak orang Jawa dan kali ni aku nak kongsikan pulak nama orang Jepun…(yang ni pun aku dapat dari … Continue reading

Posted in Updates | Tagged , | 7 Comments