Kebiasaannya, aku akan ke kedai 7-11 (bersebelahan kampus) untuk membeli lunch food

(kalau aku tak masak) dan membawanya ke apartmenku (berdepan dengan kampus, jadi aku terus bersolat di rumah). Setakat nak berkongsi, aku paparkan gambar berkaitan dengan menu yang aku selalu makan during lunch time. Yang berbentuk segitiga tu namanya onigiri (aku selalu beli yang berinti ikan tuna), salad (dicampur dengan corn, tuna, carrot, cabbage dan telur) dan sebotol ocha (teh jepun). Jumlah harganya tak lebih dari JPY 440.

Hari ni aku teringin sangat nak makan spagetti. Jadi ke kedai yang berdekatan dengan apartmen aku untuk membeli bahan-bahan yang patut (aku check kat internet bahan-bahan yang diperlukan). walau bgmnpun, aku buat beberapa perubahan. Nak nampak simple, aku guna jer bahan yang sedia ada di kedai untuk membuat spagetti (aku gunakan makaroni sahaja) dan guna perencah berwarna putih (perasa ikan tuna dan kulat), aku campur sedikit daun kucai dan capsicuum (warna hijau jer). Akhirnya……beginilah rupa bentuk makaroni yang aku panggil sebagai “makaroni de la Parashion” (tergelak sendirian)…Personally, sedap jugak dan aku evaluate beri penarafan sebagai 2 1/2 bintang….hahahhahaha…