Malam tadi bersemangat sungguh aku join zumba…mentang2lah dah tahu pergerakan mengikut alunan muzik yang amat boombastic (techno+remix+latin dance)..dah nampak mcm expertlah aku rasa…kekekeke  (berlagaklah konon nyer). First time join memang nampak janggal jugak..takde experience sebelum ni, pastu kena pusing2 perut pulak tuh (lebih kurang macam memerah tuala yang basah)…bila dah biasa, gian pulak..tak sabar-sabar nak terus berzumba..tak perasan dah cukup masa…perghh..dahsyat wooo…balik kat rumah senyum memanjang jer… pastu pulak, terserempak dengan instructor yang incharge ‘group step‘…dia tanya ..man, malam esok join group step lagi tak?….sambil senyum aku menjawab…..”mochiron shite imasu yo”…terasa lebih sihat pulak sepanjang bulan ramadhan ni…mudah-mudahan segala-galanya dipermudahkan…nasib baik join waktu malam…takde ler mengganggu ketika tengah puasa erk.

Kalau minggu lepas aku join ‘Capoeira’ (setiap hari jumaat malam sabtu), mlm tadi pulak, first time aku join ‘Zumba’. Perghhhh!!! dahsyat giler…dah nama first time kan..habis lenguh dan sakit sendi2 tulang aku…aku mula join pun lepas di suggest oleh sorang staff tempat aku gi gym tu… “very interesting u”. kalau capoeira tu, bagus untuk membuka luas di antara dua paha kaki dan memperkuatkan kaki tu(sorry, aku tak tau term yang sesuai utk digunakan, lebih kurang macam mengangkang…betul ker??)…boleh juga kalau nak memanjangkan kaki.. (aku rasalah…kekekeke). Capoeira ni merupakan tarian dari Brazil, manakala zumba ni merupakan tarian latin… (terasa jadi antonio banderas ler plak…heheheh).. zumba ni kena ler menggunakan hikmat ‘pelembutan’ bhgn perut… (amat sesuai yang nak dpt ‘abs’ tu)…kena gelek maut bro…sakit perut aku…. apa2pun, mlm ni join ‘Group Step’ pulak. Masanya, dari pukul 9.45pm hingga pukul 10.30pm (45 minit jer). aku masuk gym pun pukul 8.30 mlm, sempat lagi nak warming up dan workout….(nak menten kemachoan ler tuh).