‘Rojak’

Pagi tadi aku ke malaysia embassy di shibuya (dah inform dengan Miao yang aku akan masuk lewat sikit ke lab). Tujuan aku ke sana nak serahkan dokumen yang perlu utk pembayaran tuition fee bagi semester kedua 2008 nanti (bermula oktober 2008). wah!! aku dah dapat surat dari student affair agar pembayaran dilakukan sebelum 30 september ni….once settled, baru lega rasanya. tapi sebelum balik tu, sempat jugak berborak dengan pegawai yang in-charge hal ehwal student malaysia di jepun, En Redha namanya. Sebelum ni, setakat beremel jer. Baru hari ni berpeluang beramah mesra dengannya. Aku dapat berjumpa dengannya pun selepas Funahashi-san yang introduce kan aku dgn en. Redha ni.

Kat lab pulak, aku ngan Miao berborak dgn progress phd ni…aduhai…apa nak dipresent nanti.. tgh stuck dengan semi-formal spec…jumaat ni nak kena present pulak.. Miao pun aku nampak, makin tension jer…entah apa-apa yang keluar dari mulutnya…(sabar Miao…kita serupa…hehehehe…).

Sambil-sambil merehatkan minda, aku baca jugak malaysia online newspaper …adoiiii..apa nak jadi ngan malaysia ni…dah jadi haru biru jadinya…belum habis dengan isu minyak, naik pulak isu liwat meliwat…dah gila ker diaorang ni?…semakin tepu otak mengenangkan hal-hal dunia ni….

Apa-apa pun, tatkala ini, di ketika ini, aku masih di sini, tetap tenang di persekitaran yang mengasyikkan dan membuai jiwa….(kekekekeke..sharin, ni ke yang ko kata man mat jiwang?????)..sebenarnya aku sendiri pun tak faham apa yang aku tulis utk para akhir ni….baik aku blah dan balik ke rumah jer..jogging lagi baik. dapat jugak ‘mencuci mata’ dan anggota-anggota badan yang lain….hahahahahaha.

Advertisements

About marahman

I'm proud to be Sarawakian, has a job as a university lecturer and researcher.
This entry was posted in Updates and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to ‘Rojak’

  1. emma1202 says:

    mek setuju benar dengan kitak man…rasa ‘berdebar2’ bila baca newspaper malaysia and keadaan politik malaysia kinek tok. harap2 semuanya ok. masih dalam adjustment kali.

    so, dah kira ok kah spec report kitak tek? bukan spec mata nak? hehehe…

    best juak salu jogging ho? alangkah bagusnya mun kamek dapat keluar and walking under the sun. missed that moment. hua hua hua…

    ok man..good luck on your progress report! I know you do it!!

    go go man! xoxo

    ARM’s Re: Thx so much for ur support emma. masuk summer kinek tuk sik best joging waktu siang…panas gilak, hitam mek kelak…kekekeke..paling best waktu malam…segar jak badan, dan makin mudak rasanya, kakya berendam dalam air panas….perghhh…nikmatnya tak terhingga..”sehingga menjilat jari”…(adapt from iklan kfc)

  2. watashi azaruuu says:

    Rileks la bro…..pening kepala kau minum jer yoyo…….har har har….MALAYSIA BOLEH! MAN PUN MESTI BOLEH NYER! KAU ILHAMKUUUUUU…….sabar n bebanyak kan zikir mengingati NYA mudah-mudahan diberikan ilham dilapangkan dada dalam mencari idea…….AMIN.

    ni la ulasan aku yg teralim n terbaik setakat ni…

    ARM’s Re: Azar, tu sebab ko memang kawan sejati aku..sentiasa memberi semangat, teguran, peringatan dan bantuan kepada aku…tq so mac bro…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s