Karakter manusia berdasarkan kentutnya

Sekadar hiburan dan untuk dikongsi bersama…tak ingat dari mana aku dapat sumber ini.

1. Orang TIDAK JUJUR: Orang yang kalau kentut lalu menyalahkan orang lain.

2. Orang BANGANG: Orang yang menahan kentutnya sampai berjam-jam.

3. Orang BERWAWASAN LUAS: Orang yang tahu bila harus kentut.

4. Orang SENGSARA: Orang yang ingin kentut tapi tidak boleh kentut.

5. Orang MISTERIUS: Orang yang kalau kentut, orang lain tidak ada yang tahu.

6. Orang GUGUP: Orang yang tiba-tiba menahan kentutnya bila tiba masa nak kentut.

7. Orang yang PERCAYA DIRI SENDIRI: Orang yang selalu mengira kalau kentutnya bau harum.

8. Orang SADIS: Orang yang kalau kentut di ranjang terus dikibaskan baunya ke ranjang orang lain.

9. Orang PEMALU: Orang yang kalau kentut tidak bunyi tapi lalu merasa malu sendiri.

10. Orang yang STRATEGIK: Orang yang menyembunyikan kentutnya dengan tertawa terbahak-bahak biar orang lain tidak mendengarnya.

11. Orang BODOH: Orang yang kalau habis kentut menghirup nafas untuk mengganti kentutnya yang keluar.

12. Orang PELIK: Orang yang kalau kentut di keluarkan sikit-sikit,sampai bunyi “tit- tit-tit”.

13. Orang SOMBONG: Orang yang sering mencium kentutnya sendiri.

14. Orang RAMAH: Orang yang senang mencium kentutnya orang lain.

15. Orang yang TIDAK SENANG BERGAUL: Orang yang kalau kentut sembunyi.

16. Orang AKUATIK: Orang kalau kentut di dalam air sampai bunyi “blekuthuk-blekuthuk”.

17. Orang ATLETIK: Orang kalau kentut sambil mengeluarkan tenaga dalam.

18. Orang JUJUR: Orang yang mengaku kalau habis kentut.

19. Orang PINTAR: Orang yang boleh menandai bau kentutnya orang lain.

Advertisements

About marahman

I'm proud to be Sarawakian, has a job as a university lecturer and researcher.
This entry was posted in Updates and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Karakter manusia berdasarkan kentutnya

  1. watashi azaruuu says:

    Aku memang dah dapat jangkakan idea ni kau akan kuarkan juga akhirnya…..sebab seingat aku kau tergolong dalam ‘orang pelik’ tu…..kekeke har…har…har…aku plak mengaku tergolong dalam kategori ‘orang atletik’ hehehe…..aku biasa kentut dlm mangkuk jer…..ops mangkuk jamban lah….kekeke…..
    Aku bangga dapat kawan mcm kau ni man…byk idea bernas yang boleh buat perut aku pening sampai kempis…….

    ARM’s Re: Bro, ko memang teman sejati….memang ko tau aku ni jenis yang macam mana erk….kekeke.

  2. abahfateh says:

    aku no. 7 kot…. hahahaha…

    ARM’s Re: Sunard, ko memang hebat…kekekekeke

  3. wan says:

    ..aku tergelak sorang2 dalam bilk ni sampai staff
    lain pun heran ape ke jadah nya aih!!!

    ARM’s Re: Jangan sampai staff lain tu ingat ko tak siuman udah ler…aku pun gitu gak..kekekkke..

  4. marahman says:

    Sebagai tambahan berkaitan dengan kentut ni:

    -Orang AMERIKA kentut akan cakap “EXCUSE ME”;
    -Orang BRITISH kentut akan cakap “PARDON ME”;
    -Orang SINGAPORE kentut akan cakap “FORGIVE ME”;
    -Orang kita kentut akan cakap “NOT ME!! NOT ME!!”;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s