Nama Orang Jepun

Tak tahan aku menahan gelak apabila terbaca satu artikel berkaitan dengan nama  orang Jepun ni. Kalau sebelum ni, aku pernah kongsikan nama anak-anak orang Jawa dan kali ni aku nak kongsikan pulak nama orang Jepun…(yang ni pun aku dapat dari Internet..pandai-pandai carik sendiri erk). Yang menariknya, sebelum aku postingkan benda alah ni, aku tunjukkan dengan member Jepun aku….tergelak besar dia…dengan muka confiusnya sambil memuncungkan mulut dan mengerutkan dahinya…last2 aku terpaksa explain kat dia balik….very sorry fumiko…kakakakakkakakkaa….

01. Yang pemarah – KEiJI CACIMAKI
02. Yang suka berjimat – SAYORI SUKAMURA
03. Yang bisu – KIETA TADASORA
04. Yang suka makan nasi – NANACHi KASIBANYA
05. Yang suka layan blues – APO NADIKATO
06. Yang suka belajar – ASHIKO ULANGKAJI
07. Yang kerap bikin kacau – WAKASI HURUHARA
08. Yang sangat kedekut – MATIMATI TAMOKASI
09. Yang suka sangat tidur – ICHIBAN TIDOMATI
10. Yang suka mengintai – HINTAI AKOSUKA
11. Yang tua – TARAGIGI PADANMUKA
12. Yang kena tinggal bini – SUSAHATI BINILARI
13. Yang suka merempit – SAJA CARIMATI
14. Yang suka BERSUMPAH – SAIIFOO BAUKARI
15. Yang Lembab – AYUMI SIPUTBABI
16. Yang suka tidur – ASHIKO MEMBUTO
17. Yang suka cari pasal -KAKIYO GADUHO
18. Yang suka mengumpat – YASUKO MENGATO
19. Yang suka senyum sinis kat orang -SEIYUMO BAUKAMBINO”

Advertisements

About marahman

I'm proud to be Sarawakian, has a job as a university lecturer and researcher.
This entry was posted in Updates and tagged , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Nama Orang Jepun

  1. mohd rudy bin idris says:

    betul ke?itu maksud nye dlm bahasa jepun????

    ARM’s Re: Kekeekkekeke..lawak jer tuh…nampak mcm real kann…yg nama depan tu almost true but the secondone…of course diambil dari malay….idea gila2 sikit…

  2. indra says:

    bior beno…… mun nama makanan mcm ni pulak??? ya lah diversiti bahasa dunia

    ARM’s Re: Hahahahaha…gud question…akan menyusul nanti..cuma tunggu jer ler erk..

  3. Ayuniez says:

    hahaha.lawak lawak… nang kenak la nama ya

    ARM’s Re: hahahahaha…nang cun melecun koh..

  4. zampeada says:

    allow me to add one: Tahimo Karaska.

    ARM’s Re: Kekekekekeke…silakan…kalau boleh tambah 4-5 nama lagi.

  5. Watashi Azaruuu says:

    Kah kah kah………….nak tcabut perut aku gelak…..aku pun nak tambah leh tak…..”Mansushi Pisangkaki” makna nyer kau jer la yang tahu tak kan aku nak bagi pulak…..

    ARM’s Re: kekekekekee….nasib baik bulan raya…lepas raya ni, aku nak kenakan ko pulak…

  6. mamysan says:

    wakakak!!lucula hampir terburai perut aku ketawa sama ko punya lawak ni.biar betul ni….

    ARM’s Re: Ini baru sikit jer aku bagi ko dah hampir terburai…kalau aku tambah yang lain2 lagi tuh, mau hancur berkecai….kekekekek

  7. kapale hotak dea ……
    cM TA ORY JEW mksud nye ,….
    na terkentut aq bacew … hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s