Zumba & Group Step

Malam tadi bersemangat sungguh aku join zumba…mentang2lah dah tahu pergerakan mengikut alunan muzik yang amat boombastic (techno+remix+latin dance)..dah nampak mcm expertlah aku rasa…kekekeke  (berlagaklah konon nyer). First time join memang nampak janggal jugak..takde experience sebelum ni, pastu kena pusing2 perut pulak tuh (lebih kurang macam memerah tuala yang basah)…bila dah biasa, gian pulak..tak sabar-sabar nak terus berzumba..tak perasan dah cukup masa…perghh..dahsyat wooo…balik kat rumah senyum memanjang jer… pastu pulak, terserempak dengan instructor yang incharge ‘group step‘…dia tanya ..man, malam esok join group step lagi tak?….sambil senyum aku menjawab…..”mochiron shite imasu yo”…terasa lebih sihat pulak sepanjang bulan ramadhan ni…mudah-mudahan segala-galanya dipermudahkan…nasib baik join waktu malam…takde ler mengganggu ketika tengah puasa erk.

Advertisements

About marahman

I'm proud to be Sarawakian, has a job as a university lecturer and researcher. Currently, I'm doing my PhD in Requirement Specifications using Formal Engineering Method, at Hosei University, Tokyo, Japan.
This entry was posted in Updates and tagged , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Zumba & Group Step

  1. Emma says:

    Ewah ewah…nampak benar semangat tok. bolehlah membentuk muscles di bahagian belly kitak. LOL.

    mek dah sent text ngan ted pagi tadi and got his reply. Guess what apa dipadahnya? “Yes, of course. Sorry not proposing you to join me”.

    Wah, ada peluang tok nak bersalsa malam jumaat tok. nya akan email mek for the details. Harap mek dpt pergi and join him. Ne tauk nya changes his mind. teringin nak tangga salsa, the live salsa. mek sik pande bersalsa…at least dpt ambik gambar..hahahaha…sik sabar tok..tunggu malam esok.

    apa2pun, esok ada meeting ngan supervisory team. so prepared apa yang patut. esok malam celebrate. Yeeehhhaaa!!!! xx hehehe 😉

    ARM’s Re: Cool….kmk indah yg excited bila ktk cerita ttg salsa tuk ehh…jangan lupak send photos kelak, mun boleh photo yang menunjukkan yg ktk menari salsa (kekekkekee…better gik bersama ngan Ted)..baruklah ada umph nak….

  2. Watashi Azaruuu says:

    Yeah Yeah!……fuyyooo…..jap……………aku tgh bygkn betapa buruknyer rupa kau bila tgh buat menatang nih……har har har…..tgelak sampai kuar angin dibuatnyer…..nasib baik tk batal posa……heeeeee…..lebih2 lg masa kau buat babak pusing2 perut tu……eeeeeeee…..raja dangdut pun meleleh ayaq liuq tgok kau…..he heh…..baik aku perah susu lg bagus…..patut la kau dlm tido pun leh tersenyum simpul…..

    ARM’s Re: Kekekeke..ko ingat lagi tak time kita main holla hoop (betul ke ejaan aku ni) kat uum dulu….kalo ko perasan, salah sorang yang melakukan pergerakan yang ‘menggiurkan’ dan ‘menggoda’ tu, aku ler….wakakakakakkak….

  3. emma says:

    wah Man..nang kitak yang semangat lebih dari kamek. malam tadi sempat juak ‘study’ (nangga dalam youtube jak), camne salsa tok. hahahaha…nak well prepare ya, impossible. hehehe..mek tok cuba nak mengurangkan rasa timidity and shyness dalam diri. bak kata masseur mek..i have to learn to let go…..hehehehe…. ewah ewah…kelak mek suruh Cal, twin brother nya ambik gambar mek duak. chewah…tp nak anta ngan kitak and ngeso ngan public..mmm…seratus kali mikir. heheheh…. xoxoxoxo..will let you know how it goes this evening 😉 xx

    ARM’s Re: Kekekeke..yalah ooo…at least mek merik semangat ngan ktk juak, just for fun nak..bila gik…nampak gayanya, lepas tuk bolehlah ajar kmk…pics ya, send ke private email better gik…(nang maok juak ya…)

  4. Watashi Azaruuu says:

    tak pun…..masa tu pergerakan kau masih berada di tahap ‘meloyakan’ bagi sesiapa yg melihat…..har har har…..tp skang nih mungkin gerakan kau dah sampai ke tahap gaban perigkat ke 999…..sapa yg melihat mesti akan menjilat jari…..kah kah kah…..

    ARM’s Re: Kakaakakkaa….sbg tambahan…dengan level 999, aku menggunakan hikmat kuasa 555 (mcm flash ryder ler plak..ada lagi ke rancangan ni kat tv malaysia???..anak buah aku suka tengok nirancangan dari jepun ni)

  5. Ayuniez says:

    boh ktk balit kelak org sik kenal ktk gik.. berketol-ketol jak! hahaha.

    ‘s Re: Kekekekekek…mesti kenal lah…ktk kenal pelakon hollywood Van Damme sik???camyalah kelak koh….hahahahahah…ARM

  6. sue says:

    nak nama pe’el, sama juak mbak cnun padu..d ctok poco2..cnun salsa..hahah..ingt agik ntah ktk gne poco2 kah man?haha

    ARM’s Re: Kekekekeke…Dah peminat kesihatan tuk..cam ni nak molah nak….sik ingat mek ko camni movement poco2 tuk…ajal sekati mek mesen jak mun di cnun kelak…hahahhhaa..tapi mek gik masih nyimpan lagu poco2 dan CD J-Robik pun kmk ada embak…masih kah ko ingat J-Robik Sue…hehehehee…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s