Makaroni de la Parashion

Hari ni aku teringin sangat nak makan spagetti. Jadi ke kedai yang berdekatan dengan apartmen aku untuk membeli bahan-bahan yang patut (aku check kat internet bahan-bahan yang diperlukan). walau bgmnpun, aku buat beberapa perubahan. Nak nampak simple, aku guna jer bahan yang sedia ada di kedai untuk membuat spagetti (aku gunakan makaroni sahaja) dan guna perencah berwarna putih (perasa ikan tuna dan kulat), aku campur sedikit daun kucai dan capsicuum (warna hijau jer). Akhirnya……beginilah rupa bentuk makaroni yang aku panggil sebagai “makaroni de la Parashion” (tergelak sendirian)…Personally, sedap jugak dan aku evaluate beri penarafan sebagai 2 1/2 bintang….hahahhahaha…

Advertisements

About marahman

I'm proud to be Sarawakian, has a job as a university lecturer and researcher.
This entry was posted in Updates and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s