Dah implemen ke belum?

pelbagai_misciconSemasa dalam salah satu train ke tokyo, aku terperasan advertisment dalam salah satu gerabak mengenai  ‘pengasingan’ lelaki dan perempuan semasa menaiki train terutamanya untuk ke tempat kerja pada waktu pagi (peak hour). Walaupun, makna pengasingan ini bukannya 100%, Jepun salah sebuah negara yang tiada agama rasmi ini mula mempraktikkan amalan-amalan mulia ini.

train announcement

Jadi, kat Malaysia sehingga hari ni, dah implemen ke belum? Setakat yang aku tau, di Kelantan jer dah implemen pengasingan kedudukan lelaki dan perempuan ni (dalam movie theatre…dalam bas, bagaimana? tak tau ler kalau aku ni ketinggalan maklumat…)

Advertisements

About marahman

I'm proud to be Sarawakian, has a job as a university lecturer and researcher.
This entry was posted in Updates and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Dah implemen ke belum?

  1. azurachan says:

    Baguslah mcm tok.
    Org Malaysia patut malu sbb negara bukan Islam dah mempraktikkan budaya camtok.

    p/s: Lamak na senyap. Nganyam ketupat ka? hehe

  2. indra says:

    ‘pengasingan’ lelaki dan perempuan semasa menaiki train? huhh…orang msia tok bila sebut pasal asing2 ada lambat sikit pick-up tapi mun rapat2 cepat react

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s