Am I in d right direction?

pelbagai_misciconSetiap kali selepas aku present depan supervisor berkenaan dengan progress research,  satu statement yang aku takkan lepas dari bertanya dengan supervisor, “Am I in the right direction of my research?” jawapan yang aku terima pasti sama, dengan senyuman (yang aku sendiri tak tau nak tafsirkan…almaklumlah aku ni bukan nujum pak belalang). Supervisor aku senyum, aku pun balas senyum balik…(hahahhahaha). Tapi, selepas presentation minggu ni, entah mengapa, aku terlupa pulak  nak bertanya dengan supervisor aku (ye ker lupa, atau dah malas nak tanya, pasti senyuman sebagai jawapannya…kekeke).  Ketika aku nak tutup laptop dan projector, hahahha….jawapan yang aku tunggu-tunggu selama ni dari supervisor kesayanganku (ahaks)… “Matto!! you are in the right direction.. excellent!”. Yokatta ne!! Apa yang aku tau (daripada analisa yang aku buat, roughly..), minggu ni, aku present tentang framework of the supporting tool for constructing informal and semiformal specification. Berbanding dengan sebelum-sebelum ni, presentation aku lebih kepada existing tools (kira literature reviewlah) dan case study aku jer. Anyway, lega sgt sekarang ni. YATTA.

327340743_2cdf869ca32

p.s. Happy Valentine Day to all my friends, Ken-san, Masa-san, Hiroyuki-san, Charles-san, Niel-san, Fukumi-san, Fumiko-san, Miao-san, etc…(ramai sgt nak sebut nama…). Thank so much for being my friends, hanging out with me, enjoy and share  our life together.

free-valentines-day-vectors-3

Advertisements

About marahman

I'm proud to be Sarawakian, has a job as a university lecturer and researcher.
This entry was posted in Updates and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s