Home Party…Osaki (Bukan Osaka)

pelbagai_misciconHmm…semenjak dua menjak ni (selepas yakisoba party tu), asyik dpt ‘invitation’ utk berparty jer…nasib baik party diadakan hujung minggu. Jadi takde ler bosan stay kat rumah kan…setiap masa sentiasa ada program…sehinggakan member aku nak mintak tolong atau perlukan aku kena melalui proses ‘booking’ (woit…jangan pikir bukan-bukan erkkk) dan buat ‘appointment’  terlebih dulu…kekekekeke…(kalah Adun @ YB kat malaysia). Baru-baru ni (sabtu lepas), aku attended pulak’ kenduri’ yang diberi nama ‘Wine Party’. Dari nama pun mmg confirm minum wine (nasib baik masih ada iman lagi ni…tapi, cuma hidu jer camner baunya….kekekekeke…’budak baikkan’). Member aku tu beli(????)  sekotak wine dari pelbagai negara (Italy, German, France, Spain)…whoooo!!!  mengancam u. Apa2pun orange juice ‘jepun’ dan ocha jugak yang sedapkan (sedih  nampak…uhukss!!). Selain wine, salad, pasta dan makanan lain jugak dihidangkan….(semua makanan berkhasiat u…cara penyediaan pun jauh berbeza dengan cara malaysia). Satu resepi paling mudah yang aku belajar dari member aku tu…bawang besar (bawang bakong kata urg sarawak) di masukkan dlm oven dan dibakar beberapa minit, kemudian dicicah dengan ‘olive oil’…memang sedap….dah lah murah, makanan berkesihatan lagi. kalau di malaysia,hahahaha.. gerenti makanan bergoreng dan berminyak disajikan….

wine_about

Tengah malam baru sampai kat rumah dan terus ‘berenang’ atas tilam kepenatan dan kekenyangan. Keesokan harinya pulak time for ‘housekeeping’….Ding dong!!!

Advertisements

About marahman

I'm proud to be Sarawakian, has a job as a university lecturer and researcher.
This entry was posted in Updates. Bookmark the permalink.

4 Responses to Home Party…Osaki (Bukan Osaka)

  1. Emma says:

    Hi Man,

    So good to hear that you enjoy your weekends. There are some non-alcohol drinks. You can make some mocktails with orange juice, or other juices.

    Have fun!
    Love,
    Emma xxx

    ARM’s Re: Yalah ooo…kmk ada merasa soda juak…ingatkan sama mcm soda di malaysia, rupa-rupanya lain rasanya. mocktails lom try gik…next week kmk attend party gik, try mintak mocktails…hahaha.. thanks for the suggestion.

  2. erryos says:

    cium bau jak? tang p ramlee skali juak eh… hahaa… btw, tok blog baru ku, feel free untuk lawat2… hehee…
    ARM’s Re: Yah..nasib bait member aku aku ya sik instruct aku tidur di kandang kuda…mun sik ya, maok aku kena jual, dan segala harta benda di rampas…kekekeke..ya baruk 1 abdul….

  3. steph says:

    minum ocha saje la…haha…

    ARM’s Re: Hahaha…sedih kannn….tapi rasanya sodap..

  4. Watashi Azaruuu says:

    Dlm ke’busy’an kau tu sempat gak g party cna party cni haaa…..”Ya Allah lindungilah hamba Mu yg lemah ini dari kemaksiatan dan kesesatan”…..AMIN. dOA utk kau dan diri aku sendiri…..aku baru selesai berpindah ke rumah baru aku…familyku Alhamulilah…tapi kau di sana masyaAllah……

    ARM’s Re: Hehehe..aku sekadar dapat meng’amin’kan…mudah2an dimakbulkan….tahniah dah berpindah ke rumah baru…jgn lupa hantar gambar terkini nanti…kekekekke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s