Salam Lebaran, Minal Aizin Wal Faizin

(Berlatar belakangkan muzik raya dendang perantau, balik kampung, selamat hari raya, lebaran ini, etc…uhuk..uhuk…uhuk…). Sedar tak sedar hari ni dah masuk puasa yg ke-26 hari…hmmm..tinggal bbrp hari jer lagi ni nak raya…ramai dah sampaikan salam raya nampaknya. Jadi aku pun tak nak ketinggalan samalah erk…terutama buat bonda, adik beradik, keluarga terdekat dan jauh, sahabat, rakan taulan, teman sekerja serta belajar, x-student2 ku dulu, serta seluruh umat Islam di mana jua anda berada….”Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin. Halalkan makan minum, termakan dan memakan, terminum dan meminum, tersentuh dan menyentuh, terpegang dan memegang, terbawa dan membawa serta mana-mana kata kerja yang berkaitan dan dalam golongan ter- serta me- (jadi guru bahasa pulak dah). Jadilah hamba-Nya yang terbaik terutamanya untuk diri sendiri serta keluarga”.

Advertisements

About marahman

I'm proud to be Sarawakian, has a job as a university lecturer and researcher. Currently, I'm doing my PhD in Requirement Specifications using Formal Engineering Method, at Hosei University, Tokyo, Japan.
This entry was posted in Updates and tagged , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Salam Lebaran, Minal Aizin Wal Faizin

  1. Ayuniez says:

    slamat hari raya sifu! maap zahir batin. kosong-kosong okeh.

    ARM’s Re: Sama-sama slmt hari raya…jgn lupak postkan kuih muih utk kmk..sik kesian ngan kmk di situk kah?…uhuk…

  2. abahfateh says:

    selamat beraya di rantau orang….

    pagi raya makan sushi…

    maaf zahir batin

    ARM’s Re: Terima kasih..masih ada juga yg teringatkan aku di sini…slmt hari raya jugak, sambil mkn dodol dan rendang tu, ingat-ingatkan jugak aku yg hanya minum segelas air kopi dan roti bantal di pagi raya…

  3. azizi says:

    selamat hari raya aidilftri

    sebab kau di jepun, jadinya kau kena imagine;

    sushi = ketupat
    soba = mee bandung
    wasabi = kuah sate
    udon = lontong
    yakitori = sate
    okonumiyaki = kek lapis sarawak 🙂
    ramen = mee sarawak
    shasimi = segala mcm biskut raya
    gyudon = rendang

    heh..heh…heh jgn mare ye….

    ARM’s Re: Hahahaha…kalau aku “mr comet”, memang aku tukarkan segala-galanya jadi seperti yang dinyatakan..apakan daya, aku insan biasa…hehehhehe slmt hari raya bos…kalau kat amsterdam, apa juadahnya erk…spagetti ker?

  4. Watashi Azaruuu says:

    SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI….maaf zahir batin

    from

    Azar, Zuraidah & Aqilah Zulfa

    Uhuks…….uhiksssss….bila makan kek pisang di pagi raya serta merta teringat kat kau…..sabar la yea man…..semoga tabah n berbahgia beraya di perantauan…..satu jihad pengorbanan yg amat besar ertinya…..TAKBIR! ALLAH HU AKHBAR!

  5. Watashi Azaruuu says:

    Lupa plak nak bgtau….klu kau tak dak keja lawatilah blog azanzura……kat ctu ade gamba terbaru versi hari raya kami sekeluarga…..kami mmg tiap2 tahun bergamba bersama selepas solat raya…..tema tahun ni “menggapai awan membelah langit nan biru”……..biru mata hitam ku…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s