Mooncake Gift

Apabila masuk kat lab pagi ni, aku dihadiahkan sekotak kuih bulan yang diberi oleh supervisor aku yang baru balik dari China…Sze, tahun ni aku dapat merasa original mooncake dari China…lol…apa2pun, miao, walaupun ko tak dapat balik utk bersama-sama keluarga utk meraikan mooncake festival, at least supervisor ada bawa buah tangan utk ko sekali…mesti terubat rindu tu…

hahahaha…nampak gayanya inilah menu aku utk berbuka petang nanti, bersama pisang dan air kopi.

Advertisements

About marahman

I'm proud to be Sarawakian, has a job as a university lecturer and researcher.
This entry was posted in Updates and tagged , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Mooncake Gift

  1. Emma says:

    Good morning Man 🙂 nang sah pisang tok fav buah kitak. sik abis2 ngan pisang. LOL…. mooncake boleh dimasak dengan telur. mun orang pande masak, nyaman ko. jgn lupa, guna benang mun nak potong mooncake. lebih senang dari pisok (pisau. sik tauk betulkah pronoun bahasa sarawak? hehe). mun sikda benang, kitak lembabkan pisok kitak dengan kain lembap. mmm..sorry..mek rasa kitak dah tauk home remedy tok. lupa mek kitak dah ‘naik pangkat’- Chef tek nak..hehehehe… Take care Man. Have a good day. xxoxo.

    ARM’s Re: Kekekeke…thanks for the tip..tapi blom sempat kmk nak mengerat2 mooncake tuk, dah di ‘ngap’ sebaik jak masuk time sungkey koh..nang nyaman…feveret kmk sejak zaman berzaman kekekeke (adaptasi dari moto adabi)…:)

  2. Susana says:

    kamek mauk mooncake kitak jugak!! Kongsi ngan kamek yah!!

    Wah, i din use bahasa s’wak for ages!!!! Miss bhs s’wak after reading emma’s comment

    ARM’s Re: Kakakakaka..sik tahan aku tetak with ur swak slang.

  3. abahfateh says:

    man,

    Selamat Berpuasa di Japang sana..

    abahfateh

    ARM’s Re: Sama-sama slmt berpuasa jugak kat ngko sekeluarga…lama tak nampak ngko sunard.

  4. Sik Ada Masalah says:

    Man, kitak nang nampak gaya sik boleh jauh ngan pisang, sia2 ngembak pisang……….sama juak 2×5 ngan kamek sik dapat berpisah ngan pisang………..

    ARM’s Re: Hehehehehe..yalah ooo…mek rasa mek paham juak koh…termasuk yang ‘dabel’ meaning

  5. Ayuniez says:

    bukak ngn pishanggg (pisang), aek kopi ngn mooncake ajak? kenyang ndak ka…?

    ARM’s Re: Yahhh..nang kenyang koh…perut kmk tuk cuma ‘tembolok tikus’ jak…lainlah mun ‘tembolok paus’ ya…

  6. Emma says:

    Ehem Man…;) Nampaknya mek ada competitors dalam blog kitak. LOL. in this column, most of us are ladies commented. hehehe…nang sah juak (selain banana is your fav fruit), kitak makin sexy and handsome. heheh 😉 Ladies, Man is a ‘perfect’ man so far I’ve ever met! So, what r u waiting for? Kah kah kah…

    ARM’s Re: Kekekekeke….gelik hati juak dengan komen ktk tuk…mun dah ensem ngan sexy tuk..bolehlah kmk join modeling (camni dak rupa gaya mun jadi model…hehhehe..sik dpt dibayangkan…kalah model nama Mathias(model Gucci) dan Blaine Cook (model Calvin Klein) kalik…hehehe)..apa2pun ktk apa kurang nya emma…lebih hebat dari kmk tuk.

  7. sharin says:

    man…

    aku mok tanyak.. kenak ada majalah di sebalik gambar mooncake ya??? sampei aku tercarik2, nei mooncake yang diperkatakan semua org??
    (aku tauk yg ko just mok eksen yg ko baca majalah ya… baca Men’s Time nampak??? 😛 )

    emma, jgn la tulis man sexy depan man… makin la nya bangga pegi gym ptg tok… eksen nya coz usahanya selamak tok membuahkan pisang – bukan membuahkan hasil… (eeehhh oopssss… man, jgn pikir ‘biru’.. heheheeh)

    ARM’s Re: Kekekekekek….yah…kita main “boom boom cakk”…kak ya baruk dpt nanggar mooncake ya…nindak konpius nak…warna background ngan warna kota mooncake ya lebih kurang sama…..kekekekeke… majalah “Mens Times” ya aku dpt free jak…..ala..katalog barangan utk lelaki bah…mcm katalog brgan satinni, cael deon, bla….(tang tauk tauk jak aku ooo….hehehehehe…makcik aku punya pasal)

    Lepas emma madah sexy ya…nang berkobar-kobar jak nak ke gym..lom sempat masa masuk..aku dah nunggu depan pintu masuk nanti cdak mukak pintu…hehehehe…

    Hahahah..sik dpt aku lupak kes album ‘blue’ riya koh….:P ….tetap jadi memori indah…oppsss!!!

  8. Watashi Azaruuu says:

    Hai……memanjang semua komen pasal pisang……mkn pisang…..tido pisang…….ape kata kau tukar blog ni kpd nama pisang blog atau dlm bah jawanya ‘bananas blog’ muah muah muah…..utk itu terima lah pantun dariku…..

    pisang man dibawa ke jepun,
    masak sebijik di atas kerusi,
    eee….sapa kata…..man tak seksi pun,
    tapi bila man senyum……idung jadik mancung……pipi jadik seksi.

    Har…har….har….kekekeke….jgn marah ha………..

    ARM’s Re: Kakakakakaka….sekarang ni demam ‘pisang’ sebab bulan puasa kann..kena kontrol segala gerak geri dan perasaan…jangan ingat demam bola jer…kalo ko dah bagi pantun tu..kena ler aku balas balik pantu ko tu..tapi dlm nihongo ler…yahhh…ko pikir jepun tak de pantun ker?

    Mareshia kara nihon made,
    Tenki ga samunakatta deshita,
    Anata to watashi no Ha-to ga ii ne,
    Go go go…kitaaaaaa.

    Harharhar…maknanya ko translate sendiri lah erkk….:P

  9. indra says:

    beware with product from china 🙂

    ARM’s Re: hehehehehe..noted….raya cne tahun tuk? sibu atau rumah keluarga isteri?

  10. zampeada says:

    aku suka kuih terang bulan… hehehe… klu disemenanjung dipanggil kuih apam balik… hehehe…

    ARM’s Re: Kekekekeke…aku teringat lagu terang bulan jerk…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s