Ramadhan Al-Mubarak 1429H

Ramadhan kali ini merupakan bulan yang paling mencabar bagi aku….pelbagai ujian dan cabaran yang terpaksa dihadapi dalam suasana, keadaan, situasi yang memerlukan kesabaran, keinsafan dan keteguhan iman. Sejauh manakah aku mampu bertahan?

Advertisements

About marahman

I'm proud to be Sarawakian, has a job as a university lecturer and researcher.
This entry was posted in Updates and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Ramadhan Al-Mubarak 1429H

  1. emma1202 says:

    Salam Ramadhan, Man. Terima kasih about this morning. Mek rasa benar2 rugi. How I wish you were here with me in London. At least someone who I can rely on about everything. Mek nulis the same sentences as this in my blog. Semoga Allah SWT permudahkan urusan kitak di sinun. Sama2 kita mendapat keberkatan bulan Ramadhan. Rasa benar2 jauh..bila ngenang dosa2 lalu. Astagfiruallzim… Thanks Man. You are my true friend. xx.

    ARM’s Re: Thx so much for the compliment and your pray…sering ingat mengingati antara satu sama lain, lebih-lebih lagi apabila berada di overc… sama-sama kita berdoa semoga Rmadhan kali tuk lebih mendapat keberkatan dan keredhaan-Nya….amiiinn….

  2. Watashi Azaruuu says:

    Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan…..moga di bulan yg mulia n penuh barakah ini kita dapat sama2 menjalani ibadah puasa dengan penuh rasa kehambaan dan keinsafan…..dimana pun kita berada n apa pun persekitarannyer kita tetap serupa…..kita tetap memiliki deria yg serupa n respon to any stimuli mengikut fitrah kejadian kita yg juga serupa…..dalam maknenyer tuh…..heee…yg tk serupa cuma muka kau n muka aku jer berbeza….kekeke…nampak mcm bagus pas tuh melalut ntah ape2….anyway jaga keselamatan deria kitak di bulan puasa ini n mudah mudahan semuanyer selamat…bab2 yg tk berapa boleh diselamatkn tuh jgn lupa kongsi kat aku mana lah tau kot aku boleh selamatkn…..har har har….ops….posa…posa…..

    ARM’s Re: Salam Ramadhan gak kat nko dan buat semua famili ko…jangan lupa kim salam kat wife ko nanti…tolong doakan sekali mudah-mudahan ditabahkan iman aku yang berada kat sini…thank a lot my friend…you always remind and give me strength in facing the reality of life.

  3. Ayuniez says:

    Salam Ramadhan! I bet ktk mesti rindu kek lapis raya kelak. 😉

    ARM’s Re: Adoii…sik sabar nak merasa kek lapis ehhh…slmt berpuasa..iboh beragan gilak meli kuih key sungkey ya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s