Ba Ba Cakk

Fuihh….baru lega baru dapat access internet. Selama seminggu aku tak dpt nak access (walaupun boleh gi cyber cafe, malas lah plak) sebab campus aku tgh buat maintenance..mentang-mentanglah student tgh summer vacation, jadi time nilah diaorg nak manage apa2 yang patut. Lagipun, satu bangunan baru (utk engineering dept) nak dibuka utk bln 10 nanti. Jadi diaorg buat electrical & routing testing.

Jadi, apa yang aku buat selama seminggu ni…hahaha..apa lagi, aku gi ler window shopping, door shooping, hmmm..apa2 yang berkaitan ngan shopping.. Almaklumlah nak mengisi masa terluang. Aku gi kinokuniya, (ulat buku gak aku ni) , pantang tengok mega sale, memang rambang dan kelabu mata tengok harga murah, apa lagi aku rembat buku-buku yang aku berkenan (Spt dalam gambar kat bawah).. Sempat gak aku beli buku “Who Moved My Cheese” (aku dapat tahu berkenaan buku ni pun dari blog senpai aku..). Amat menarik untuk dibaca, mudah difahami, dan boleh direlate dengan kehidupan seharian. Apa yang perlu kita buat ialah, kenal pasti jenis diri kita (berdasarkan 4 watak yang dihuraikan) dan mulakan destinasi untuk mencari dan melalui destinasi dalam kehidupan.. Ringkasnya, kita ni asyik nak menyalahkan orang lain atau environment jer, kena check diri sendiri gak..macamlah kita ni bagus sangat…(alamak..apa yg aku melalut ni).

Pastuh, sambil belek-belek buku travel utk ke London, teringat plak member aku kat sana, aku terus call (hehehehe…terkejut ‘panda’ dia, tak sangka aku call…)man…ada plan nak gi london ke thn depan????hehehehe…

Hari berikutnya, tak tahu gak nak buat apa, hahahahah, apa kata aku gi beli baju utk autumn…hmm..menarik gak idea ni, aku terus gi Gedung Uniqlo, last2 aku rembat 3 baju lengan panjang dan satu sweater..kira cukuplah utk kali ni…kalau tak cukup, winter season nanti boleh beli lagi….kekekekeke (byk ler ko punya duit mannnn ooooiii).

Penghujung summer ni, asyik nak hujan jer kat area aku ni. Lebih kurang 4 bln aku kat nippon ni, aku dah ada 5 koleksi payung…(tak boleh nak tunjuk, kalau kakak dan mak aku tengok, kompem diaorang dah ‘booking’ ni).

Apa lagi aku nak cakap ni erk…aha…buat housekeeping gak kat rumah aku…hahaha,,apa lagi, dah kira bersih dan lawa tu, aku tangkap ler beberapa gambar utk kenangan…Tapi aku tak plan nak masukkan dalam entry ni, sebab aku nak masukkan dalam posting yang akan datang berkaitan dengan arm’s de la apato.Kalau kat rumah aku di samarahan pulak, aku beri gelaran sebagai ‘Baet de la arm’ . Hmm..mentang-mentang belajar bbrp bahasa, aku utilize ler apa-apa yang patut..aku peduli apa dengan perosak bahasa..(apa yang aku merepek pun aku tak tau, barangkali excited sgt sebab dah boleh access internet kot…rindu ngan internet ler tuh…hahahahah)..ciao.

Advertisements

About marahman

I'm proud to be Sarawakian, has a job as a university lecturer and researcher.
This entry was posted in Updates and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ba Ba Cakk

  1. Emma says:

    Who moved my cheese? is a good book. Mek dah baca masa molah master dolok and was one of my teaching materials dolok. ada version biak kecik. lagi simple man..for tadika level. but it’s good. i bought that for my play therapy session and teaching. baguslah kitak jadi ulat buku..jangan jak ulat bulu..gatal seluruh badan..hahahaha….

    happy reading! xxx

    p/s: sian dengar kawan kitak di london – kejut panda..hahaha…kah kah kah….

    ARM’s Re: Paduhal kitak ada buku ya juak ooo..benar kata kitak, best buku ya, kmk baca berulang-ulang kali (bukan sebab sik faham..kekekek), nang kmk relate dgn matlamat hidup kmk jangka pendek dan jangka panjang. mun kitak terkejut ‘panda’, kmk terkejut ‘naga’ time ktk call mlm tadik..tq veri mac…hahahaha..mcm kmk inform kitak, sebab sik hujan mlm tadik, kmk dpt gi joging. best ehhh..kekeke..jom join kmk. 🙂

  2. Ayuniez says:

    kmk nampak buku yg berkaitan ngn abs. maok 6 pax ka? keke.. 😛

    ARM’s Re: Syyyyy….iboh bisin2…kekekekek…wellsss…u know me…nak jadi van damme @ van diesel konon-kononnya tek…berkenan juakkah ngan buku ya???…kekekeke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s