Fuihh….baru lega baru dapat access internet. Selama seminggu aku tak dpt nak access (walaupun boleh gi cyber cafe, malas lah plak) sebab campus aku tgh buat maintenance..mentang-mentanglah student tgh summer vacation, jadi time nilah diaorg nak manage apa2 yang patut. Lagipun, satu bangunan baru (utk engineering dept) nak dibuka utk bln 10 nanti. Jadi diaorg buat electrical & routing testing.

Jadi, apa yang aku buat selama seminggu ni…hahaha..apa lagi, aku gi ler window shopping, door shooping, hmmm..apa2 yang berkaitan ngan shopping.. Almaklumlah nak mengisi masa terluang. Aku gi kinokuniya, (ulat buku gak aku ni) , pantang tengok mega sale, memang rambang dan kelabu mata tengok harga murah, apa lagi aku rembat buku-buku yang aku berkenan (Spt dalam gambar kat bawah).. Sempat gak aku beli buku “Who Moved My Cheese” (aku dapat tahu berkenaan buku ni pun dari blog senpai aku..). Amat menarik untuk dibaca, mudah difahami, dan boleh direlate dengan kehidupan seharian. Apa yang perlu kita buat ialah, kenal pasti jenis diri kita (berdasarkan 4 watak yang dihuraikan) dan mulakan destinasi untuk mencari dan melalui destinasi dalam kehidupan.. Ringkasnya, kita ni asyik nak menyalahkan orang lain atau environment jer, kena check diri sendiri gak..macamlah kita ni bagus sangat…(alamak..apa yg aku melalut ni).

Pastuh, sambil belek-belek buku travel utk ke London, teringat plak member aku kat sana, aku terus call (hehehehe…terkejut ‘panda’ dia, tak sangka aku call…)man…ada plan nak gi london ke thn depan????hehehehe…

Hari berikutnya, tak tahu gak nak buat apa, hahahahah, apa kata aku gi beli baju utk autumn…hmm..menarik gak idea ni, aku terus gi Gedung Uniqlo, last2 aku rembat 3 baju lengan panjang dan satu sweater..kira cukuplah utk kali ni…kalau tak cukup, winter season nanti boleh beli lagi….kekekekeke (byk ler ko punya duit mannnn ooooiii).

Penghujung summer ni, asyik nak hujan jer kat area aku ni. Lebih kurang 4 bln aku kat nippon ni, aku dah ada 5 koleksi payung…(tak boleh nak tunjuk, kalau kakak dan mak aku tengok, kompem diaorang dah ‘booking’ ni).

Apa lagi aku nak cakap ni erk…aha…buat housekeeping gak kat rumah aku…hahaha,,apa lagi, dah kira bersih dan lawa tu, aku tangkap ler beberapa gambar utk kenangan…Tapi aku tak plan nak masukkan dalam entry ni, sebab aku nak masukkan dalam posting yang akan datang berkaitan dengan arm’s de la apato.Kalau kat rumah aku di samarahan pulak, aku beri gelaran sebagai ‘Baet de la arm’ . Hmm..mentang-mentang belajar bbrp bahasa, aku utilize ler apa-apa yang patut..aku peduli apa dengan perosak bahasa..(apa yang aku merepek pun aku tak tau, barangkali excited sgt sebab dah boleh access internet kot…rindu ngan internet ler tuh…hahahahah)..ciao.