“Natsu Yasumi… kita…..”

Hari jumaat merupakan hari terakhir bebudak kat campus aku ni exam sebelum summer vacation (natsu yasumi)…aku dan miao sibuk mempersiapkan diri utk progress presentation depan supervisor.. “Man…ko tak de plan nak pegi mana-mana lepas presentation nanti?…aku senyum kat miao….spt biasa lah…starbucks ikimashouka???”…miao pun sama-sama gelak, dah tau akan jwpn yg aku nak beri dgn dia…gerenti man pegi starbucks lepas ni. Aku tanya miao balik, ko ada pgrm apa2 ke lepas ni?… hmm…”aku plan nak tido awallah ptg ni man…”jwbnya. “ok, kalo macam tu, aku tak nak ganggu nko, nak ajak gi minum sekali kat starbucks…boleh jugak kalau nak skodeng mana-mana yg patut…” balasku.

—<intermission>—

Spt dijangka, architecture utk formal spec aku kena ubah lagi….arghhhh…..ni masuk kali ke-3…supervisor pun ponin kepala nak pikir mcm mana nak ubah architecture ni…bbrp hari dok discuss ngan supervisor ttg architecture. “man, ko cuba dulu ubah perspektif utk spec ni…kalau failed dari satu sudut sebelah kiri, ko cuba check dari sudut sebelah kanan pulak..sebab aku tengok masih general architecture ni..sebab tu, ko ada problem utk hasil smooth flow formal spec ni.” Nak buat formal spec bukan kerja mudah, mmg memakan masa yg agak lama. but i’m strongly sure u can do it during this summer vacation.” kata-kata semangat yang diucap oleh supervisorku. “Tapi jgn lupa, dalam cuti ni ko sediakan draft utk research paper..” sambungnya lagi.

Hmm..cuti ni, at least aku ada benda jugak nak dibuat kat lab, takde lah nak ‘bertenet’ dengan internet jer memanjang…hahaha…

Advertisements

About marahman

I'm proud to be Sarawakian, has a job as a university lecturer and researcher.
This entry was posted in Updates and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to “Natsu Yasumi… kita…..”

  1. azizi says:

    ha ha ha …
    buat kerja betul2..
    i’m doing a formal modeling as well, before embed it with learning algorithms and robotics .. and bla bla bla …
    skerg ni dok memulun kalkulus n differential equations.
    ..
    pening pokcik …

    ARM’s Re: Perghh..dasatlah buat robot….nampaknya ada sedikit persamaan erk…ada elemen formal method..my project more to develop formal method for automatic driving simulation and its intelligent supporting tools…( combination:Formal Method + AI + Human Psychology). La ni tgh struggle buat case study + memperdalami SOFL (one of formal method language).

  2. emma1202 says:

    Man, lama mek sik ngabas kitak. nang benar kata kitak..sama web design kita kali tok. sehati sejiwa. hhehehe…mek wish kitak all the best. sikpa..tension sekejab. later, you will feel satisfy with your own work. bersusah dahulu, bersenang-senang kemudian. mm..sik tauk betul ke sik peribahasa tok..hahahah… take care

    ARM’s Re: No prob. mek tauk kitak ada program sebelum tuk…as u told me b4..camni ngan trip? anything wanna to share? or i’ll visit your blog later on. btw, betullah peribahasa tuk ko, and i really need that rite now… utk menaikkan semangat…take a rest sometimes and don’t over do your research.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s