Supervisor – Supervisee

Untuk menamatkan pengajian dalam masa yang ditetapkan salah satu factor yang penting ialah hubungan yang baik, mesra dan rapat di antara supervisor dan supervisee. Jadi, untuk mewujudkan hubungan yang baik dan mesra ni tak semestinya hanya berbincang tentang research semata-mata tetapi juga mencakupi dalam pelbagai pelbagai perkara. Macam hari ni, supervisor datang ke lab aku dan membawa satu printed magazine keluaran june (pages yang related jer) utk ditunjukkan kepada aku dan yang lain tentang namanya tersenarai dalam ranking utk table tennis 2nd division. Wah..tahniah prof….(memang aku tak nafikan, supervisor aku memang aktif dalam bidang table tennis ni..kalau ada table tennis tournament, mesti dia join punya). Gelak tawa dan jokes yang aku dan lain-lain buat termasuk supervisor sendiri, mewujudkan satu environment yang menyeronokkan dan tiadanya ‘gap’ antara kami. Jadi sekiranya nak discuss tentang hal-hal yang lain, takde lah nak malu-malu atau serius (dalam erti kata lain, tak perlu formal lah).

Advertisements

About marahman

I'm proud to be Sarawakian, has a job as a university lecturer and researcher.
This entry was posted in Updates and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Supervisor – Supervisee

  1. Emma says:

    kamek masih malu ko ngan supervisors mek. boleh lah kelaka2 camya..guro2..tp kadang2 susah nak paham english jokes..oh well..

    kitak ngan supervisors dari dolok..nang meant to be together lah man! Alhamdullillah..rezeki 😉

    ARM’s Re: Alhamdulillah juak ko…rezeki masing-masing. mudah-mudahan dapat maintain sampey habis kamek dapat PhD dan terus continue sampey bila-bila..yalah, setiap orang ada approach dan cara masing-masing utk mengeratkan hubungan ngan supervisor..tuk dah beberapa kali supervisor kamek ‘ciya’ mek duak Miao makan di luar. Dalam train riya nya nak ngembak mek duak ke Chinese Lamb restaurant..yalah, mek mintak nya confirm dolok sama ada lamb ya halal ke sik…..nya pun sik sure juak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s